Zzp’ers lopen risico met openbare wifi


Zzp’ers lopen risico met openbare wifi

Uit onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat 89,9% van de zzp’ers zich bewust is van de gevaren van het gebruik van openbare wifi- netwerken in bijvoorbeeld cafés, flexwerkplekken en restaurants. Toch maakt 56% wel gebruik van deze netwerken. Best bijzonder, want 92,1% geeft aan wel waarde te hechten aan privacy op het internet. En dat is nou net iets wat via openbare wifi-netwerken gevaar loopt.

Bankgegevens via wifi onderschept

Op best veel plekken kun je tegenwoordig gebruik maken van wifi-netwerken, waardoor je wellicht op andere plekken gaat werken. Bijvoorbeeld in een cafeetje in plaats van thuis. Helaas brengt het gebruik van een openbaar netwerk risico’s met zich mee. Zo is het namelijk makkelijk voor anderen om data te onderscheppen. Als iemand slechte bedoelingen heeft kan die eenvoudig met apparatuur inloggegevens van bijvoorbeeld je social media accounts verkrijgen, of je bankgegevens als je aan het internetbankieren bent. Het nare hiervan is dat als je financiële schade hieruit hebt je zelf bewijslast moet aandragen dat iemand anders dit heeft gedaan.

Onze tips om enige schade te voorkomen:

·        Controleer of er een https in de adresbalk staat, zodat je weer of het een beveiligde toegang is.

·        Zorg dat er niet automatisch een verbinding wordt gemaakt met een openbaar wifi-netwerk door je laptop of telefoon.

·       *Maak zoveel mogelijk gebruik van beveiligde, gesloten wifi-netwerken. Dit zijn netwerken waarbij gevraagd wordt om een wachtwoord

Wees je bewust van het risico dat je loopt als je gebruik maakt van openbare netwerken om te werken. Ook als je niet zelf verbinding hebt gemaakt met een openbaar netwerk, kan het zijn dat je laptop of telefoon dit wel automatisch heeft gedaan. Ook al doe je op dat moment niet actiefs op internet, kan het wel zijn dat er automatisch mailverkeer wordt binnengehaald en bepaalde apps informatie omhoog blijven halen.

Dus voortaan toch weer vaker vanuit je beveiligde netwerk thuis werken? Profiteer dan nu van de aanbiedingen voor scherp geprijsde internetpakketten. Businessmind helpt je hier graag

Deel dit artikel in uw netwerk

Kunnen uw
telefoniekosten omlaag?