Veel bedrijven betalen teveel voor hun energie.

Heb jij meer dan een jaar geleden
je zakelijke energiecontract afgesloten,
dan is het 99% zeker dat je nu flink kunt besparen.

Ik wil direct online energieprijzen vergelijken. (MKB en ZZP)

Ik wil een maatwerk- offerte ontvangen. (MKB en Grootzakelijk)

Hoe werkt het?


1Jouw situatie


Je geeft op onze site aan of je zelf wilt vergelijken, of dat je een maatwerk-offerte wilt. Vervolgens vul je je gegevens in en zijn er 2 opties: wanneer je voor maatwerk heb gekozen krijg je van ons een uitgebreide offerte van de voordeligste optie in jouw situatie, die we ook telefonisch kunnen toelichten.


2We geven je de beste deals


Wanneer je voor ‘zelf vergelijken’ hebt gekozen, presenteren wij op basis van jouw gegevens op onze site een overzicht van de bij ons beschikbare leveranciers, hun tarieven en de mogelijke contractperiodes. De meest voordelige staat altijd bovenaan. Dezelfde informatie sturen we je ook per email. Vervolgens kan je (na evt. telefonisch overleg met ons) bepalen welke leverancier en contract het beste bij jouw bedrijf passen en kan je (wanneer je dat wilt) online overstappen.


3We regelen je overstap


Als jij je keuze gemaakt hebt, regelen we de start van je nieuwe contract, zeggen we indien nodig je oude contract voor je op en ga jij besparen zonder dat je er ook maar iets van merkt. Behalve in je portemonnee dan!Waarom bij ons?We besparen je geld en gedoe


Energietarieven vergelijken, de kleine lettertjes uitpluizen, de beste deal uitzoeken, je oude contract opzeggen en je aanmelden bij een nieuwe leverancier is een heel gedoe. Wij regelen het allemaal voor je, zonder kosten, zodat jij je tijd gewoon in je eigen bedrijf kan steken.Beste prijs / kwaliteit

 

Wij zijn niet ten koste van alles op zoek naar de allergoedkoopste, maar selecteren de beste leveranciers voor jouw bedrijf! Het gaat ons dus niet alleen om de financiële besparing, maar ook om structurele kwaliteit, service en betrouwbaarheid voor jouw bedrijf.We weten wat we doen

 

Wij hebben sinds 2011 via onze grote zus Consumind ongeveer 10% van de Nederlandse huishoudens geholpen met budget gerelateerd advies op het gebied van o.a. energie, telecom en verzekeringen. Businessmind is ontstaan nadat er veel Consumind-klanten aangaven geholpen te willen worden met besparingen en advies voor hun bedrijf. Uiteraard wilden we dat graag.Veelgestelde vragen

Er zijn tientallen energieleveranciers die in de loop der jaren honderden tarieven gehanteerd hebben en uiteraard speelt ook het verbruik een grote rol. Hoeveel jouw bedrijf precies kan besparen is dus moeilijk te zeggen, maar een gemiddeld mkb-bedrijf kan zo euro 300 á euro 500 besparen bij een energieoverstap. Bel ons, dan kijken we hoeveel jouw bedrijf kan besparen.
Je kan je zakelijke energiecontract altijd opzeggen en naar een andere leverancier overstappen, maar dat is niet altijd gunstig. Belangrijkste aspecten daarbij zijn de resterende contractduur én opzegvoorwaarden bij je huidige leverancier. Gunstig is dat sommige leveranciers bij een overstap bereid zijn een eventuele opzegvergoeding voor jouw bedrijf te betalen. Bel ons en we kijken wat er mogelijk is voor jouw bedrijf.
De overstap van uw huidige naar een nieuwe energieleverancier via Businessmind verloopt in de volgende stappen.
Stap 1- Aanmelding overstap via Businessmind
Stap 2- Ontvangst van de overeenkomst van de nieuwe energieleverancier
Stap 3- Moment van overstappen, uw huidige leverancier wordt voor u opgezegd
Stap 4- Doorgeven meterstanden aan de nieuwe energieleverancier
Stap 5- Ontvangst eindnota van huidige leverancier
Als je niet al te lang geleden een nieuw contract hebt afgesloten, kan het zijn dat je huidige energieleverancier een opzegvergoeding in rekening brengt wanneer je overstapt naar een nieuwe leverancier. Hieronder de wettelijke regels daarvoor: Een redelijke opzegvergoeding voor klein-zakelijke afnemers moet voldoen aan één van onderstaande drie criteria:
- De opzegvergoeding bedraagt max. 15% van de resterende (verwachte) waarde van de overeenkomst.
- De opzegvergoeding bedraagt het verschil tussen de waarde van de overeenkomst op basis van de marktprijs op het moment van beëindigen en de resterende waarde van overeenkomst, plus een administratieve vergoeding van max. euro 50.
- De opzegvergoeding bedraagt max. euro 100 per niet uitgediend jaar. Gunstig is dat sommige leveranciers bij een overstap bereid zijn een eventuele opzegvergoeding voor jouw bedrijf te betalen. Bel ons gewoon even en we kijken naar de situatie van jouw bedrijf.
De gerealiseerde besparing verschilt van bedrijf tot bedrijf omdat deze afhankelijk is van verschillende factoren zoals je verbruik, soort contract, productafname etc. Besparingen van wel € 1000 per bedrijf komen echter geregeld voor. Wil je weten hoeveel jouw bedrijf kan besparen? Bel ons op 030-7009723. Je krijgt snel een antwoord, je zit nergens aan vast en het kost je niets!
Nee hoor, want na jouw bevestiging nemen wij al het werk uit je handen! Wij regelen je nieuwe contract, wij regelen de opzeg van je huidige contract en jij kan je kostbare tijd besteden aan het runnen van je eigen bedrijf.
Bij een vast contract staat het leveringstarief (per m³ en kWh) en de vaste leveringskosten (voorheen vastrecht genoemd) gedurende de contractperiode vast en dit kan tussentijds niet gewijzigd worden. Bij een variabel contract kan het leveringstarief (per m³ en kWh) twee keer per jaar veranderen. Dit houdt in dat de prijzen gedurende het contract kunnen dalen of juist stijgen. Als je voor je bedrijf ooit een contract met scherpe prijzen hebt afgesloten, wil dat dus niet zeggen dat die prijzen nog steeds scherp en concurrerend zijn!
Groene stroom wordt opgewekt door duurzame energiebronnen, zoals wind, water, zon en biomassa. Grijze stroom is opgewekt uit fossiele brandstoffen (gas en steenkool) en kernenergie. Als u kiest voor groene stroom, zorgt u ervoor dat er meer stroom op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt. De producent zorgt ervoor dat de groene stroom in het stroomnetwerk terecht komt. De stroom die u thuis ontvangt, is dus altijd een mix van groene en grijze stroom. Het aandeel groene stroom wordt groter naarmate meer mensen kiezen voor groene stroom.
Hoe uw termijnbedrag wordt berekend hangt af van de situatie waarin u verkeerd, of het gaat om een overstap, nieuw bedrijfspand of verhuizing. Bij een overstap berekent je nieuwe leverancier het termijnbedrag aan de hand van je historisch verbruik en het energietarief dat je hebt afgesloten. Het historisch verbruik wordt door de energieleverancier opgevraagd bij de netbeheerder.

Zit je vraag er niet bij?
Neem met ons op!